19. 2. 2015

Love, RosieLove, Rosie by Cecelia Ahern
My rating: 4 of 5 stars

Ak práve hľadáte knihu, ktorá sa jednoducho číta, zahŕňa pútavé životy hrdinov a neprekáža vám väčšia štipka irónie osudu, siahnite práve po Love, Rosie. Autorka sa rozhodla vyrozprávať príbehy hlavných postáv, Rosie a Alexa, prostredníctvom vzájomne posielaných listov, správ a e-mailov, čo je celkom nezvyčajná forma, no má svoje čaro. Postavy hovoria samé za seba, autorka ich necháva samých pomaly odhaľovať svoj charakter a čitateľ si tak dokáže urobiť lepší obraz o prežívaní a pocitoch jednotlivých postáv.

Tínedžerské obdobie, príprava na vysokú školu, spoločné plány - to všetko na začiatku príbehu spája Rosie (ktorá túži po svojom vlastnom hotely) a Alexa (budúceho lekára). Už od malička najlepší priatelia spolu zdieľajú každú sekundu svojich životov, ktoré sa počas celého príbehu míňajú, pretínajú a opäť raz míňajú. Život vie vždy poriadne zamiešať karty a je potom len na nás, ako s nimi budeme hrať a akú stratégiu zvolíme. Ahern tieto karty zamiešala naozaj záľudne a nenechala ani jednu z postáv na chvíľu si vydýchnuť.
©mi.vranova

Koniec koncov, príbeh netvorí len korešpondencia Rosie a Alexa, ale taktiež je to spleť všetkých ostatných postáv, ktoré svojim spôsobom zasahujú do deja. Každá z nich je iná, svojská a určite si medzi nimi nájdete svojho obľúbenca. Naoko šťastný príbeh, no mnohé neočakávané udalosti z neho vytvárajú život, ktorý spolu s postavami prežívate a nechcete prestať čítať. Nebojte sa mať slzy na krajíčku či ústa plné smiechu - to je totiž to, čo s Love, Rosie dostanete a čo vo vás vyvolá túžbu po zhliadnutí aj filmového prevedenia s nádhernou Lily Collins ako Rosie a Samom Calfinom v úlohe Alexa.

4 hviezdičky iba preto, lebo to veľmi dlho trvalo. Inak je to moja najobľúbenejšia "romantika" (dokonca v mojom osobnom rebríčku predbehla One Day od Nichollsa.

View all my reviews

3 komentáre:

  1. Viděla jsem film (bohužel dřív než knihu, to se mi snad ještě nestalo). Předevčírem mi táta přivezl knihu, těším se na ni. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. musíš prečítať knihu!!! film je úplne iný !!!!!!! to máš príkazom ! :)))) najkrajší príbeh aký som asi čítala toho druhu :)

      Odstrániť
    2. To vím, že kniha je jiná, všichni to říkají, ale film je taky super! :)

      Odstrániť